Hjælp til sårbare unge i Vejle

Profilbillede
Anja Nielsen

Hos Jobcenter Vejle er der masser af hjælp at hente til sårbare unge. Et spændende tiltag bygget på en mere aktiv hverdag og erhvervspraktik skal tage psykosocialt udfordrede unge et skridt nærmere uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet. Motivation, oplevelser og støtte går her hånd-i-hånd.

I Vejle er der disse måneder fart over feltet, når et hold af sårbare unge træder ind i et nyt og spændende forløb med fokus på aktivering, socialisering og ikke mindst mod på uddannelse eller job. 

Psykosocialt udfordrede, unge mennesker kan let miste modet undervejs i uddannelsesjunglen – dette er bl.a. grundet sociale forhold. 

Det nye projekt hos Jobcenter Vejle, der bliver kaldt ”Vandreprojektet”, har til hensigt at få disse unge videre på deres vej i livet.


Tættere uddannelse og arbejdsmarkedet
Det er med fokus på tidligere ”Alpe d’Huez cykelprojekt” fra 2015, der indtil nu har hjulpet en stor procentdel af deltagerne med at nå både aktive mål samt mål om uddannelse og færden på jobmarkedet.

Alpe d’Huez projektet har således hjulpet hele 12 ud af 16 deltagere. Og der er store ambitioner for det nye projekt. Målet er her at få mindst 50% af deltagerne i job eller i gang med en uddannelse.

Lange ugentlige vandreture er, som navnet også antyder, en del af projektet, der sluttes af med en 120 km gåtur mellem Vejle og Blåvand.

Kilde: Redaktionen